Як зберегти стосунки на відстані?

Час на прочитання — 8 хв
Ми писали цю статтю ще у часи коронавірусу. Зараз у нашу країну прийшла війна, яка розділила мільйони пар і розкидала їх по всьому світу. Проте кроки, за допомогою яких можна зберегти свої стосунки, ті самі.
Пропонуємо алгоритм роботи над твоїми стосунками від @potsilunky.
КРОК 1
Чому ти боїшся, що він кудись подінеться?
Чи можливий варіант, що він зустріне іншу/іншого та обере будувати надалі стосунки з нею/ним? На жаль, так. Проте чи можеш ти вплинути на цю ситуацію своїми переживаннями? Навряд.
Проте ти можеш подосліджувати власну тривогу та недовіру. Що штовхає тебе до таких думок, сумнівів та переживань? Чи це стосується стосунків із конкретно цією людиною, чи ти в цілому схильний/а мати такі переживання у будь-яких стосунках?
Ти можеш порефлексувати над цими питаннями самостійно або із психологами платформи «Твій психолог».
КРОК 2
Підтримуйте спілкування
Маленька частинка твого партнера завжди у тебе в мобільному. Будь з ним на зв'язку, коли це можливо для вас обох. Якщо ситуація дозволяє, навіть 5-хвилинний Facetime-дзвінок може допомогти обом відчути тепло, підтримку та любов.
Більше того, ви можете навіть створити таку собі «традицію»: оберіть час, коли ви обидва зможете бути на зв'язку і який присвячуєте одне одному. Навіть якщо це триватиме 10-15 хв на день.
КРОК 3
Займись собою і тим, на що раніше не вистачало часу
Навіть під час карантину / війни / розлуки ти можеш зробити свій день насиченим, щоб мати чим поділитись увечері. За час відсутності коханого/ої поряд ти можеш:
— нарешті зробити вправи для спини, щоб не сутулитись,
— почати вчити англійську,
— зустрітись із подругою, яку давно не бачила,
— [підстав варіант заняття, який підпадає під твої бажання і цілі].
Це банальне і очевидне твердження, але: час безцінний, і його завжди мало. Тож використовуй його із користю.
КРОК 4
Прояви фантазію у виявах романтики
Те, що твоє коханнячко далеко, не означає, що його/її не потрібно радувати. Напиши і відправ романтичного листа, зніми миле відео. Можеш навіть організувати романтичне побачення з вином у скайпі. Впевнені, він/вона зацінить :)
КРОК 5
Якщо це доцільно та відповідає обставинам, ти можеш «підігріти» переписку
Тримати в напрузі — це вміти вести спілкування онлайн таким чином, щоб твій обранець хотів якнайшвидше повернутись. Для цього часто підходить секстінг та навіть дистанційне управління секс-іграшками.
Проте зауваж: для такого і справді має бути певний контекст та доцільність. Не факт, що хлопцю/дівчині, яка зараз перебуває у гарячій точці, хочеться прям зараз отримати твоє звабливе фото. Проте щоб не було конфузів, ти і справді можеш запитати, чи йому/їй цього б хотілось.
І головне — не бійся говорити про свої почуття. Сумуєш? Так і кажи. Любиш безмежно? Озвуч і це. І нехай ваші чати і серця будуть повні любові, навіть якщо хтось зараз у Києві, а хтось поїхав у Дрогобич.
А вже зараз напиши йому наше коронне: «З тобою не страшна і війна» ;)
твій психолог
Кваліфікованих спеціалістів із досвідом, відповідною вищою освітою та відгуками знайдете на платформі «Твій психолог».